Conceptul Finger Food

Conceptul Finger Food

Ideea de “finger food”  s-a dezvoltat foarte mult si la noi in tara. De fapt, aproape ca nu se mai poate concepe niciun eveniment ori petrecere fara asa ceva .

Finger  food   inseamna „mancare ce poata fi prinsa cu mana” atunci cand mancam, adica nu este nevoie de tacamuri.

Astfel de preparate sunt de obicei prezentate in portii individuale mici, eventual care pot fi mancate dintr-o singura inghititura .

Termenul finger food este insa destul de vag, daca stam sa ne gandim bine, avand in vedere ca in unele popoare mai ales cele din Asia mai toata mancarea se mananca fara tacamuri , direct cu mana.

In tarile vestice, finger food se refera mai degraba la o selectie de aperitive ca: mini placinte/tarte, bruschete, branzeturi, masline, legume infipte pe betisoare de cocktail, pachetele, tartine, mini quiche, crackers cu diferite  creme, bulete de risotto , vol-au-vents, etc. Ceea ce este de apreciat la acest tip de mancare este rapiditatea prepararii sale , usurinta servirii si posibilitatea evidentierii diversitatii de arome, texturi si culori.

Pentru o petrecere reusita , pe langa finger food , Salt & Pepper Catering  va  propune  o gama diversificata de salate, diferite tipuri de paine, mici produse de patiserie, prajituri, fructe si  bauturi



Suna acum
Locatie